О нама

Предшколска установа дјечији вртић „ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ“ смјештена је у најљепшем дијелу општине Источно Ново Сарајево, поред парка „Гаврило Принцип“, у новоизграђеном намјенском објекту за предшколско васпитање и образовање. Укупна површина унутрашњег простора износи 795,48 m, а површина за непосредно извођење активности са дјецом износи 427,18 m. Око објекта се налази двориште са доста зелене површине и разноврсним дјечијим мобилијаром укупне површине 2.717 m.

Ко смо ми?

Вртић посједује пет учионица прилагођене дијеци вртићког узраста, трпезарију, хол за игру и приредбе, те пространо двориште са одговарајућом опремом и подлогом за дјечију игру. Рад Вртића организован је у пет Васпитних група, и то двије групе дјеце јасличког узраста (од 6 мјесеци - 3 године) и 3 групе дјеце вртићког узраста (3-6 година).

Вртић организује школу енглеског језика, скијања, пливања, фолкора, излете у природу, а у плану су и многе друге активности, значајне за васпитно-образовни рад са дјецом. Вртић пружа услуге, цјелодневног, полудневног и продуженог боравка.

У циљу максималне застите дјеце објекат је покривен савременим видео надзором.

Основни циљеви Вртића су васпитање, образовање, здравље, правилан раст и развој дјеце предшколског узраста, за чије остварење је задужен стручни тим запослених Вртића, који поред васпитача чине стручни сарадници педагог и логопед, као и медицинске сестре, које уз васпитаче брину и његују најмлађе у јаслицама. Такође, ту смо и да би подстакли социо-емоционални и духовни развој дјеце, когнитивни развој, као и развој комуникације и стваралаштва кроз различите теме, садржаје и активности, базиране на годишњем програму рада Вртића донесеном у складу са Законом о предшколском образовању и васпитању.

Попуните форму и пошаљите нам мејл

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com